close
Premijera
 
Redatelj:
Glume:
Audio:
Titlovi:
Opširnije Opširnije Opširnije Pogledaj na HBO GO-u
36228_-_254

Jeste li znali...? - Kapetan Amerika: Prvi osvetnik

... da je Chris Evans glavnu ulogu odbio čak tri puta? Naposljetku su ga redatelj Joe Johnston i producenti ipak uspjeli uvjeriti da je prihvati.

... da je prvi izbor studija Marvel bio redatelj Jon Favreau koji je film zamislio kao "buddy" komediju, ali na kraju je na kraju ipak odlučio režirati Iron Mana.

... da su se za ulogu Kapetana Amerike, koju je naposljetku dobio Chris Evans, natjecali i Sam Worthington, Will Smith, Channing Tatum, John Krasinski, Michael Cassidy, Kellan Lutz, Ryan Phillippe i Alexander Skarsgård?

... da je ovo već peta adaptacija Marvelovog superjunaka? 1944. je snimljena serija, 1979. dva TV filma (Captain America i Captain America II: Death Too Soon), a 1991. niskobudžetni film koji je sniman u koprodukciji s Jadran filmom, a u njemu je glavnu ulogu tumačio Matt Salinger, sin slavnog američkog pisca J. D. Salingera.

... da je Hayley Atwell svoju interpretaciju Peggy Carter utemeljila na slavnoj američkoj glumici i plesačici Ginger Rogers? Atwell je rekla: "Peggy može sve što i Kapetan Amerika i to u visokima petama!"

... da je Samuel L. Jackson jednu od svojih scena snimio na njujorškom Time Squareu, a ona je poslužila kao uvod u "Osvetnike"?

... da je u filmu prikazan strip koji ima identičnu naslovnicu kao i prvo izdanje originalnog stripa "Kapetan Amerika" iz 1941. godine? Strip koji se pojavljuje u filmu inspiriran je "stvarnim" pustolovinama superjunaka i zaštitnika Amerike. U stvarnom životu film "Kapetan Amerika: Prvi osvetnik" snimljen je prema poznatom Marvelovom stripu.

... da je Hydrina futuristička letjelica inpirirana dizajnom njemačkih aviona iz Drugog svjetskog rata - Horten H.XVIII i Triebflügeljäger.

29-08-2012

Dragi posjetitelju, ova web stranica koristi kolačiće sa svrhom pružanja web usluga i pogodnosti koje ne bi bilo moguće pružiti bez uporabe kolačića. Posjetom i korištenjem ove web stranice dajete svoj izričit i dobrovoljan pristanak za učitavanje kolačića na Vaš pretraživač.

Saznati više o kolačićima i promijeniti svoje postavke kolačića možete ovdje.Ne prikazuj ovu poruku ponovno.