close
Premijera
 
Redatelj:
Glume:
Audio:
Titlovi:
Opširnije Opširnije Opširnije Pogledaj na HBO GO-u
36291_-_254

Jeste li znali?... - Štrumpfovi

... da je Sony za svjetsku premijeru filma Štrumpfovi odabrao španjolski grad Júzcar? Zbog premijere su sve kuće u Júzcaru obojane u plavu boju.

... da su za sinkronizaciju likova, među ostalima, razmatrani i Ben Stiller, John Lithgow, Lucy Liu, Ben Affleck, Sally Field, Julia Sweeney, Marisa Tomei i Quentin Tarantino? Uloga Lumena ponuđena je Tarantinu, ali ju je on naposljetku odbio.

... da Katy Perry, koja je svoj glas posudila Štrumpfeti, u djetinjstvu nije smjela gledati Štumpfove? Njezini roditelji, konzervativni pastori, nisu smatrali Štrumpfove primjerenima za svoju djecu.

... da je to već drugo plavo biće kojem je Alan Cumming posudio svoj glas? Prvi je bio mutant Nightcrawler, kojeg je Cumming glumio u drugom nastavku X men franšize, X2.

... da se George Lopez za ulogu Mrguda pripremao na poseban način? Nije pio kavu, na snimanje je dolazio u trenucima najveće gužve i imao je loš zadah.

... da je 268 zaposlenih u kompaniji Sony Pictures Imageworks za animaciju Štrumpfova utrošilo 358.000 sati?

... da Štrumpfeta (Katy Perry) u filmu kaže: "I kissed a Smurf and I liked it", što je referenca na veliki hit Katy Perry iz 2008. godine, "I Kissed a Girl"?

... da su Hrabri (Gutsy), Štrumpfeta i Gargamel povezani s likovima iz drugih filmova? Škotski štrumpf Hrabri u jednom trenutku viče "Freedom!", kao i Škot William Wallace u filmu "Hrabro srce". U jednoj sceni Štrumpfeti vjetar diže haljinu, oponašajući slavnu scenu s Marilyn Monroe u filmu "Sedam godina vjernosti". Čarobnjak Gargamel povezan je s likom Gandalfa iz filma "Gospodar prstenova" - u jednoj sceni šalje po orlove koji će ga spasiti kao što su Gandalfa spasili od Sarumana.

31-08-2012

Dragi posjetitelju, ova web stranica koristi kolačiće sa svrhom pružanja web usluga i pogodnosti koje ne bi bilo moguće pružiti bez uporabe kolačića. Posjetom i korištenjem ove web stranice dajete svoj izričit i dobrovoljan pristanak za učitavanje kolačića na Vaš pretraživač.

Saznati više o kolačićima i promijeniti svoje postavke kolačića možete ovdje.Ne prikazuj ovu poruku ponovno.