close
Premijera
 
Redatelj:
Glume:
Audio:
Titlovi:
Opširnije Opširnije Opširnije Pogledaj na HBO GO-u
35537_-_254

Jeste li znali...? - Transformers 3

...da je ovo prva trilogija poznatog redatelja Michaela Baya? Sva tri filma (''Transformers'', ''Transformers: Osveta poraženih'' i ''Transformers 3'') režirao je Bay, a producirao Steven Spielberg.

... da su, nakon što je Megan Fox odstupila od projekta, mnoge ljepotice žarko željele tu ulogu. Među njima su bile Gemma Arterton, Ashley Greene, Brooklyn Decker, Miranda Kerr, Bar Refaeli, Amber Heard, Camilla Belle, Katie Cassidy, Heidi Montag i Anna Kendrick. Na kraju je ulogu dobila Rosie Huntington-Whiteley.

... da se Patrick Dempsey pukom slučajnošću pridružio ekipi filma - sreo je Baya koji je u to vrijeme tražio glumca za ulogu Dylana. Dempsey je ulogu prihvatio prvenstveno zato jer do tada nije sudjelovao u projeku s tako visokim budžetom. Bay mu je rekao da već idući dan dođe na set.

... da je Sentinel Prime modeliran prema slavnom škotskom glumcu Seanu Conneryju. U čast njemu Sentinel u jednoj sekvenci filma izgovara rečenicu iz Highlandera - "Može biti samo jedan" (There can be only one)

...da je ovo prvi film o Transformersima u kojem možemo vidjeti Ark - letjelicu Autobota.

...da su prilikom snimanja filma uništena 532 automobila, a poklonila ih je jedna osiguravateljska kuća jer su bili oštećeni u poplavi.

...da je Wheeljack fizički modeliran prema liku Alberta Einsteina, a osobnost prema Disneyevom liku Ludwigu Von Drakeu.

25-07-2012

Dragi posjetitelju, ova web stranica koristi kolačiće sa svrhom pružanja web usluga i pogodnosti koje ne bi bilo moguće pružiti bez uporabe kolačića. Posjetom i korištenjem ove web stranice dajete svoj izričit i dobrovoljan pristanak za učitavanje kolačića na Vaš pretraživač.

Saznati više o kolačićima i promijeniti svoje postavke kolačića možete ovdje.Ne prikazuj ovu poruku ponovno.