close
Premijera
 
Redatelj:
Glume:
Audio:
Titlovi:
Opširnije Opširnije Opširnije Pogledaj na HBO GO-u
54688_-_254

OBAVIJEST: HBO Adria produžuje rok za prijave na „FIRST DRAFT“ natječaj

HBO Adria najavljuje produženje roka za prijave na ''First Draft'' natječaj – novi rok je 1. prosinac 2016.

Nakon brojnih upita o ovoj mogućnosti scenarista diljem regije, odlučili smo produžiti rok za prijave za dodatnih 15 dana. Ovo je naša potpora svima onima koji su marljivo radili na svojim projektima, a sve kako bi im omogućili da njihova prijava na First Draft natječaj zaista pokaže puni potencijal projekta.

Hvala svima na dosadašnjim prijavama, kao i onima koji će se tek prijaviti.

OSNOVNE INFORMACIJE O NATJEČAJU:

Nakon serija uspješnica u spomenutim državama, sada želimo razviti i producirati novu dramsku seriju u Adria regiji koju čine Hrvatska, Srbija, Slovenija, Makedonija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora.
Kao i kod matične tvrtke, naglasak poslovne strategije HBO Europe počiva na razvoju i produkciji vrhunskih TV serija. Naša je izričita ambicija da, uz adaptacije stranih produkcija, razvijamo serije namijenjene prvenstveno domaćem tržištu, temeljene na originalnim lokalnim idejama. To je ujedno i glavni cilj First Draft Natječaja, putem kojeg tražimo najbolje scenarije iz Adria regije.

Natječaj je otvoren za sve scenarije koji su napisani i dostavljeni (uploadani) prema pravilima navedenim u nastavku teksta. Originalni scenarij treba imati jedinstven glas i treba odražavati kvalitetu pripovijedanja koja se veže uz HBO brand. Poznavanje aktualnih trendova iz svijeta premium TV serija je prednost, ali još je veća prednost vještina autora da vlastitim glasom govori o svijetu koji nas okružuje, bez da nužno slijedi nametnute trendove.

MOLIMO VAS DA SE NA "FIRST DRAFT" NATJEČAJ PRIJAVITE PUTEM RAČUNALA TE TAMO PAŽLJIVO PROČITATE FAQ I UVJETE KORIŠTENJA I PRAVILA PRIVATNOSTI.

Osnovne informacije o natječaju:

 • Prijava treba sadržavati kompletan scenarij prve epizode tjedne serije, u trajanju od 30 ili 60 minuta. (Jedna sezona projekta treba sadržavati minimalno 4, a maksimalno 13 epizoda)
 • Potrebno je priložiti (uploadati) samo scenarij. Molimo vas da ne šaljete sinopsise, opise likova, slike ili bilo koji drugi pisani ili slikovni materijal.
 • Potrebno je priložiti scenarij samo za prvu epizodu
 • Uvažavaju se isključivo materijali poslani u standardnom formatu koji se koristi u industriji. Primjer možete pronaći [ovdje]
 • Radnja treba biti smještena u sadašnje vrijeme , na područje Adria regije (u jednoj ili više država koje čine regiju - Hrvatska, Srbija, Slovenija, Makedonija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora). Ostala ograničenja žanra ne postoje.
 • Bit će prihvaćeni scenariji na jednom ili kombinaciji od više navedenih jezika Adria regije (hrvatski, srpski, slovenski, makedonski, crnogorski, bosanski).
 • Svaki autor može poslati samo jedan scenarij.
 • Prihvaćaju se isključivo originalna djela. Autori moraju imati puna prava na radove koje šalju.
 • Dostavljene scenarije evaluirat će zaposlenici tvrtke HBO Adria. Imena odabranih autora i kratki opis njihovih radova, uz njihovu suglasnost, bit će objavljeni na početnoj internet stranici First Draft Natječaja te u priopćenju za medije.
 • Odluka HBO Adria zaposlenika je konačna, bez mogućnosti daljnje komunikacije u pisanom ili drugom obliku.
 • Natječaju se pristupa registracijom na www.hbo.hr/firstdraft (desktop verzija stranice) i slanjem (uploadom) scenarija u PDF formatu. Rok za slanje scenarija je 01. prosinca 2016. godine, u 23:59h.
 • Rezultati natječaja bit će objavljeni na početnoj internet stranici First Draft Natječaja te putem priopćenja za medije najkasnije do 1. ožujka 2017. godine.
 • Scenariji koji nisu u skladu sa pravila natječaja bit će diskvalificirani, bez evaluacije.

04-11-2016

Dragi posjetitelju, ova web stranica koristi kolačiće sa svrhom pružanja web usluga i pogodnosti koje ne bi bilo moguće pružiti bez uporabe kolačića. Posjetom i korištenjem ove web stranice dajete svoj izričit i dobrovoljan pristanak za učitavanje kolačića na Vaš pretraživač.

Saznati više o kolačićima i promijeniti svoje postavke kolačića možete ovdje.Ne prikazuj ovu poruku ponovno.