close
Premijera
 
Redatelj:
Glume:
Audio:
Titlovi:
Opširnije Opširnije Opširnije Pogledaj na HBO GO-u
43439_-_254
Izvor: HBO

Igra prijestolja IV: Snimanje kreće na ljeto

Ovog ljeta kreće snimanje 4. sezone fantastičnog dramskog spektakla ''Igra prijestolja'', koji na male ekrane stiže na proljeće 2014.

Četvrta sezona ''Igre prijestolja'' obuhvatit će drugu polovicu treće knjige iz Martinovog ciklusa ''Pjesma leda i vatre".

Ekranizaciju čekaju još dva napisana Martinova romana ("Gozba vrana" i "Ples zmajeva"), a Martin trenutno piše šestu knjigu ("Vjetrovi zime"). Martin planira ciklus zaključiti sedmim romanom pod nazivom "San o proljeću".

Adaptacija "Gozbe vrana" mogla bi se pokazati nešto zahtjevnijim zadatkom nego što je bila adaptacija treće knjige "Oluja mačeva", koju većina fanova izdvaja kao najdraži roman iz Martinovog ciklusa, dok se četvrta knjiga smatra njegovim najslabijim nastavkom. "Gozba vrana" uvodi nova lica pa je manje pažnje posvećeno omiljenom likovima -Tyrionu, Daenerys i Jonu. Budući da se događaju 4. i 5. knjige velikim dijelom preklapaju, serija će istodobno pratiti obje kako bi se osigurala kronološka konzistentnost."

Kad su ga pitali o radnji četvrte sezone serijala, izvršni producent David Benioff je rekao: "Ne mogu vam točno reći koje dijelove ćemo zadržati, a koje odbaciti. Već smo došli do točke gdje imamo ogroman broj likova, osobito u trećoj sezoni gdje upoznajemo puno novih. Zbog budžeta i vremena trajanja same epizode, nemoguće je obraditi svaki detalj radnje, posvetiti pažnju svakom liku, svakih nekoliko minuta skakati na 30-ak različitih likova koji se nalaze na različitim mjestima. To je zamka u koju je lako moguće upasti i mi ćemo se potruditi da je izbjegnemo."

Njegovog kolegu Dana Weissa više brine hoće li Martin svoj ciklus uspjeti završiti na vrijeme ili će ga serija dostići radnjom. Taj problem su fanovi istaknuli čim je serija dobila zeleno svjetlo za snimanje prve sezone. Martinu je za posljednju, petu knjigu trebalo pet godina, a objavljena je 2011.

Sam George Martin nije izrazio zabrinutost. Izjavio je kako kreatori serijala imaju dovoljno materijala da bez problema dalje snimaju seriju: ''Još uvijek sam u prednosti zbog nekoliko velikih romana koji nisu ekranizirani. Ukoliko kreatori uključe cjelokupnu radnju knjiga, neće me moći stići. U suprotnom nas očekuju vrlo zanimljivi razgovori."

13-06-2013 | Izvor: HBO Watch

Dragi posjetitelju, ova web stranica koristi kolačiće sa svrhom pružanja web usluga i pogodnosti koje ne bi bilo moguće pružiti bez uporabe kolačića. Posjetom i korištenjem ove web stranice dajete svoj izričit i dobrovoljan pristanak za učitavanje kolačića na Vaš pretraživač.

Saznati više o kolačićima i promijeniti svoje postavke kolačića možete ovdje.Ne prikazuj ovu poruku ponovno.