close
Premijera
 
Redatelj:
Glume:
Audio:
Titlovi:
Opširnije Opširnije Opširnije Pogledaj na HBO GO-u
14981_-_254

Kuća Lannister

Simbol: zlatni lav na grimiznom polju
Obiteljsko geslo: „Počuj moj riku!“
Carstvo: Zapadni krajevi
Zamak: Bacačeva hrid

Članovi:

- knez Tywin Lannister, glava obitelji
- Ser Jaime Lannister, knezov najstariji sin, član Kraljevske straže
- kraljica Cersei, knezova kći, udana za kralja Roberta Baratheona
- princ Joffrey Baratheon, knezov najstariji unuk, prijestolonasljednik Željeznog prijestolja
- princeza Myrcella Baratheon, knezova unuka
- princ Tommen Baratheon, knezov unuk
- Tyrion Lannister, knezov najmlađi sin i zakoniti nasljednik, patuljak
- Ser Kevan Lannister, Tywinov mlađi brat
- Lancel Lannister, Kevanov najstariji sin i nasljednik, paž kralja Roberta Baratheona

Članovi kuće Lannister i ostali likovi povezani s njima.
50622_-_254
Tommen Baratheon
Dean-Charles Chapman

Tommen je najmlađe dijete Cersei Lannister i Roberta Baratheona, mlađi brat Myrcelle i Joffreyja. Tron je naslijedio nakon smrti svog brata.

50616_-_254
Vrhovni vrabac
Jonathan Pryce

Vrhovni vrabac predvodi grupu vjerskih fanatika odlučnih da iskorijene poroke Kraljeva grudobrana.

47013_-_254
Ser Ilyn Payne
Wilko Johnson

Ser Ilyn Payne je nijemi vitez i Kraljeva pravda, odnosno egzekutor kralja Roberta Baratheona i njegovog nasljednika, Joffreyja Baratheona. Ilyn Payne je zbog izdaje odrubio glavu Nedu Starku.

44426_-_254
Podrick Payne
Daniel Portman

Podrick Payne je daleki rođak kraljevskog egzekutora Ser Ilyna Paynea, zvanog Kraljeva pravda. Podric služi Tyriona Lannistera kao štitonoša i nada se kako će jednog dana dovršiti svoju obuku i postati vitez.

41815_-_254
Tywin Lannister
Charles Dance
Knez Bacačeve hridi, glava kuće Lannister, otac Cersei, Jaimeja i Tyriona. Tywin Lannister je najbogatiji čovjek u kraljevstvu. On je čvrst, ponosan, mudar i inteligentan čovjek koji uvijek pokušava biti korak ispred svih ostalih. Veoma mu je važan ugled obitelji i učinit će sve što je u njegovoj moći kako bi spriječio da se njihovo ime ukalja.
41807_-_254
Kevan Lannister
Ian Gelder
Kevan je mlađi brat Kneza Tywina i kapetan njegove straže. Ser Kevan Lannister je vješt ratnik, ali uvijek je u sjeni svog brata Tywina. Za razliku od njega, Kevan puno više pažnje posvećuje sigurnosti svoje obitelji, čak i pod cijenu poniženja obiteljske časti.
41806_-_254
Lancel Lannister
Eugene Simon

Najstariji sin Kevana Lannistera i rođak Cersei, Jaimeja i Tyriona Lannistera. Služio je kao štitonoša kralja Roberta. Zaljubljen u Cersei.

41805_-_254
Varys
Conleth Hill
Varys, poznat i pod nadimkom "Pauk" i Gospodar uhoda i član Malog vijeća kralja Roberta. On upravlja čitavom mrežom doušnika i špijuna pa uvijek prvi saznaje vijesti. Varys je eunuh koji je kojeg su kastrirali u mladosti. Dugo vremena je proveo putujući po svijetu s kazališnom trupom što objašnjava njegove iritantne i prepredene manire.
41804_-_254
Shae
Sibel Kekilli

Shae je prostitutka tajanstvene prošlosti koja je u početku samo Tyrionova konkubina, ali on se kasnije u nju zaljubljuje i vodi je sa sobom u Kraljev grudobran.

41803_-_254
Bronn
Jerome Flynn
Bronn je Tyrionov pratilac tajanstvene prošlosti. Veliki je ratnik i vrsni mačevalac koji često ne bira sredstva i ne bori se uvijek časno. Iznenađujuće je učen za jednog vojnika.
41789_-_254
Veliki meštar Pycelle
Julian Glover

Pycelle je služio tri kralja tijekom proteklih deset godina. Zbog njegovih godina, mnogi misle da je samo bezazleni starac, međutim on je jednako prepreden i opasan kao i ostali članovi kraljevskog Malog vijeća. Pycelle je odan Cersei Lannister.

14904_-_254
Ser Jaime Lannister
Nikolaj Coster-Waldau

Kraljičin brat blizanac. Jaime je ubio prethodnoga kralja Aerysa Targaryena unatoč zakletvi da će ga štititi. Zbog toga nosi pogrdan nadimak Kraljosjek.

14905_-_254
Tyrion Lannister
Peter Dinklage

Zvani Vražićak zbog niskog rasta. Najmlađi je sin kneza Tywina Lannistera i mlađi brat kraljice Cersei i Sera Jaimea Lannistera. Što Tyrionu nedostaje u visini, to nadoknađuje s pameću.

14907_-_254
Petyr Baelish Maloprsti
Aidan Gillen

Glavni rizničar i član Kraljeva malog vijeća. Odrastao je s Catelyn Stark. Osim svojih službenih dužnosti, Petyr je oči i uši Kraljeva gudobrana zajedno s Varysom.

14911_-_254
Kraljica Cersei Lannister
Lena Headey

Kraljica Sedam kraljevina i supruga kralja Roberta. Zaštitnički nastrojena prema svoje troje djece i ima neobično blizak odnos s bratom blizancem Jaimeom.

14915_-_254
Sandor Clegane "Pas"
Rory McCann

Osobni tjelohranitelj princa Joffreyja. Grozno mu je opečeno pola lica.

18-11-2011

Dragi posjetitelju, ova web stranica koristi kolačiće sa svrhom pružanja web usluga i pogodnosti koje ne bi bilo moguće pružiti bez uporabe kolačića. Posjetom i korištenjem ove web stranice dajete svoj izričit i dobrovoljan pristanak za učitavanje kolačića na Vaš pretraživač.

Saznati više o kolačićima i promijeniti svoje postavke kolačića možete ovdje.Ne prikazuj ovu poruku ponovno.