close
Premijera
 
Redatelj:
Glume:
Audio:
Titlovi:
Opširnije Opširnije Opširnije Pogledaj na HBO GO-u
35874_-_254
Izvor: HBO

Nikolaj Coster-Waldau: Treća sezona je fantastična za Jaimeja

Donosimo vam kratak intervju s očaravajućim Nikolajem Coster-Waldauom.

Iako od Nikolaja nismo mogli izmamiti nove informacije o razvoju situacije u sedam kraljevina Westerosa, danski je glumac s nama rado porazgovarao o liku Jaimeja Lannistera, kojeg tumači u "Igri prijestolja".

Jeste li već počeli snimati treću sezonu "Igre prijestolja"?

Snimanje treće sezone je u tijeku i sve se odvija prema planu. Ovo je odlična sezona za Jaimeja Lannistera - konačno se riješio zatvora i krenuo u akciju.

U kojoj se mjeri ova sezona razlikuje od ostalih? Što fanovi mogu očekivati?

Sve što vam mogu reći je da dajemo sve od sebe kako bi napravili još bolji posao nego u prethodne dvije sezone! Nadamo se da ćemo u tome i uspjeti.

Kako su fanovi reagirali na lik Jaimea Lannistera?

Nakon prve sezone, bojao sam se da bi ga gledatelji mogli zamrziti, međutim može se reći da je on čovjek kojeg svi jednostavno.. vole mrziti. Laknulo mi je nakon te spoznaje..upravo zato jer smo i pokušavali stvoriti višedimenzionalan lik koji nije samo zao i odbojan. Jaime ima i mnoge druge karakteristike - npr. duhovit je. Istina je da se radi o onoj suhoj i arogantnoj vrsti humora, ali ipak..
On je mnogo više od čovjeka koji uživa mučeći ljude i bacajući djecu kroz prozor. Mnoge ljude strašno zanima što će dalje biti s Jaimejom i na koji će se način njegov lik dalje razvijati.

Jaimejev lik s vremenom počinje pokazivati sve više suosjećanja. Hoće li vam nedostajati uloga negativca?

Volim glumiti uloge negativaca. Negativci krše pravila, a to je uvijek zabavno! Međutim, najbolji dio uloge negativca je kada se uspijete poistovjetiti s njegovim izborima i razumjeti odluke koje donosi..ma kako god one strašne i nevjerojatne bile. Ono što je odlično kod "Igre prijestolja" je činjenica da priču čitavo vrijeme pratite iz različitih kuteva gledišta. Jednu priču ispričat će vam lik u prvoj sezoni, a u nekoj drugoj sezoni saznat ćete i drugu stranu priče. Onaj kojeg ste isprva osuđivali i etiketirali više vam se neće činiti tako strašan i moći ćete razumjeti njegove postupke.

U trećoj sezoni pridružila su vam se i neka nova glumačka lica. Kako je raditi s Dianom Rigg i Mackenzie Crook?

Veliko mi je zadovoljstvo biti s njima na setu. Radim s nevjerojatno talentiranim glumcima i ta spoznaja mi ponekad ulijeva strah.

Jeste li prije bili fan Martinovog ciklusa romana "Pjesma leda i vatre" i fantasyja kao žanra?

Uvijek rado pročitam kvalitetnu priču. Jasno mi je da postoji podjela na žanrove - ovo je fantasy, ono je drama, ono pak komedija, ali smatram da zaista dobre priče sadrže od svega pomalo.

13-08-2012 | Izvor: Digital Spy

Dragi posjetitelju, ova web stranica koristi kolačiće sa svrhom pružanja web usluga i pogodnosti koje ne bi bilo moguće pružiti bez uporabe kolačića. Posjetom i korištenjem ove web stranice dajete svoj izričit i dobrovoljan pristanak za učitavanje kolačića na Vaš pretraživač.

Saznati više o kolačićima i promijeniti svoje postavke kolačića možete ovdje.Ne prikazuj ovu poruku ponovno.