close
Premijera
 
Redatelj:
Glume:
Audio:
Titlovi:
Opširnije Opširnije Opširnije Pogledaj na HBO GO-u
46888_-_254

Noćna straža

Noćna Straža je vojna formacija koja vodi i čuva Zid, ogromnu građevinu koja sjevernu granicu Sedam Kraljevina odvaja od prostranstva koje leži sjeverno od Zida. Članovi Noćne straže polažu doživotnu zakletvu koja im zabranjuje brak, obitelj i posjedovanje zemlje. Dezerterstvo je zločin koji se kažnjava smrću.

Sigil: Gavran
Motto: “Mačevi u tami."
Realm: Dar
Castle: Crni zamak i još nekolicina dvoraca uzduž Zida

Članovi Noćne straže i ostali likovi povezani s njima.
47018_-_254
Žalosni Edd
Ben Crompton
Eddison Tollet zvani Žalosni Edd jedan je od članova Noćne straže. Položio je zakletvu kada mu je bilo petnaest godina. Nadimak je dobio zbog sarkastičnog i pesimističnog smisla za humor. Otišao je na onu stranu Zida tijekom velikog izvidničkog pohoda koji je predvodio vrhovni zapovjednik Noćne straže, Jeor Mormont.
47008_-_254
Grenn
Mark Stanley
Gren je izvidnik u Noćnoj straži kojoj se pridružio istovremeno kad i Jon Snow. Veoma je snažan, ali se ne može pohvaliti zavidnom inteligencijom. On i Jon postali su prijatelji kada ga je Jon krenuo podučavati mačevenju.
47007_-_254
Janos Slynt
Dominic Carter

Janos Slynt je bivši zapovjednik gradske straže u Kraljevom grudobranu. Prognan je u Noćnu stražu po zapovijedi kraljevog Namjesnika Tyriona Lannistera, zbog sudjelovanja u masakru nezakonite djece kralja Roberta Baratheona.

46891_-_254
Ser Alliser Thorne
Owen Teale

Ser Alliser Thorne je kaštelan u Crnom zamku. Odgovoran je za treniranje novih regruta i ima običaj davati im  ponižavajuće nadimke.

46789_-_254
Benjen Stark
Joseph Mawle

Benjen Stark je Prvi izvidnik Noćne straže i najmlađi sin Rickarda Starka, koji je Oštozimljem upravljao prije Neda Starka. Benjen je mlađi brat Brandona, Eddarda i Lyanne. Rickard, Brandon i Lyanna su poginuli u građanskom ratu poznatijem pod nazivom Robertova pobuna. Benjen se uputio na izvidnički pohod sjeverno od Zida s kojeg se nije vratio.

42588_-_254
Samwell Tarly
John Bradley-West
Sam je upravitelj u Noćnoj straži. On je inteligentan, dobro obrazovan, pronicljiv, ali i potpuno neobučen za borbu i prilično debeo. Sam sebe smatra beskorisnom kukavicom. Samwell Tarly je najstariji sin i nekadašnji nasljednik kneza Randylla Tarlyja, glave kuće Tarly i gospodara Rogatog Brijega. On je krupan mladić iz imućne obitelji kojeg su tijekom odrastanja zlostavljali njegov otac, učitelji i njegovi vršnjaci. Otac ga se sramio i odlučio ga je razbaštiniti pa ga je, prijeteći mu smrću, prisilio da pristupi Noćnoj straži. Knez Tarly je Samwellu jasno dao do znanja da ako odbije taj prijedlog neće dugo živjeti. Rekao mu je da će ga odvesti u šumu, ubiti i to prikazati kao nesreću koja se dogodila u lovu.
41999_-_254
Lord Jeor Mormont
James Cosmo

997. zapovjednik Noćne straže, nekadašnji knez Medvjeđeg otoka, zvan "Stari medvjed". Otuđeni otac Sera Joraha Mormonta. Odrekao se svoje zemlje kako bi služio u Noćnoj straži. Obukao je crno jer je htio da njegov sin postane Lord kuće Mormont, međutim nakon što je Jorah prognan u zemlje preko mora, mlađa sestra Lorda Jeora, Maege postaje gospa Medvjeđeg otoka. Iako je već bio u čovjek u godinama kada se pridružio Straži, veoma je dobar borac i odlikuju ga osobine odličnog vojskovođe. Osobno je zahtjevao da Jon Snow postane njegov kućepazitelj i poklonio mu je mač Dugu Pandžu.

41792_-_254
Aemon Targaryen
Peter Vaughan

Aemon Targaryen je slijepi, ostarjeli meštar Noćne straže i rođak Viserysa i Daenerys Targaryen. Ima više od sto godina i najstariji je čovjek u Westerosu. Premda je veoma star još uvijek je britkog uma i jedan je od savjetnika zapovjednika Noćne straže, Jeora Mormonta.

14910_-_254
Jon Snow
Kit Harington

Nedovo kopile. Pridružio se Noćnoj straži i krenuo stopama strica Benjena koji je poznati izviđač. Njegov strahovuk zove se Duh.

26-03-2014

Dragi posjetitelju, ova web stranica koristi kolačiće sa svrhom pružanja web usluga i pogodnosti koje ne bi bilo moguće pružiti bez uporabe kolačića. Posjetom i korištenjem ove web stranice dajete svoj izričit i dobrovoljan pristanak za učitavanje kolačića na Vaš pretraživač.

Saznati više o kolačićima i promijeniti svoje postavke kolačića možete ovdje.Ne prikazuj ovu poruku ponovno.