close
Premijera
 
Redatelj:
Glume:
Audio:
Titlovi:
Opširnije Opširnije Opširnije Pogledaj na HBO GO-u
35050_-_254
Izvor: HBO

Pet razloga da pogledate seriju “Uredništvo”

HBO kao i uvijek ima odličnu originalnu produkciju. Nakon iznimno uspješnih tv serija poput Obitelji Soprano, Okusa krvi, Igre prijestolja, Potpredsjednice i Djevojaka, stigla nam je i nova serija Uredništvo.

Ovdje je nabrojano pet razloga zbog kojih će vam se “Uredništvo” svidjeti:

Sorkin
Aaron Sorkin nije bez razloga osvojio brojne ugledne nagrade, među kojima su Oscar za “Društvenu mrežu” i Zlatni globus za “Zapadno krilo” - taj čovjek jednostavno piše odlične dijaloge. Dok proziva SAD i srednjostrujaške medije Sorkin poput mačke hoda po rubu i u svakom trenutku zna što radi.

Povratak u budućnost
Radnja “Uredništva” odvija se u 2010. godini, a prva epizoda se vrti oko ekološke katastrofe koju je British Petroleum izazvao u Meksičkom zaljevu. Sorkin na neki način, ponovo piše povijest, stavljajući News Nightov tim u fokus događanja, dajući im priliku da budu jedini važniji tv program koji ranim izvještajima pokriva priču o velikoj naftnoj katastrofi. Svaka epizoda na alternativan način prati i izvještava o događajima koji su u prošlosti punili naslovnice svjetskih medija.

Iza kulisa
Sorkin obožava priče koje se zbivaju iza kulisa - što se da primijetiti i po njegovim serijama "Sports Night," "Zapadno krilo" i "Studio 60 on the Sunset Strip". Majstor je od zanata i bez problema će zainteresirati gledatelja, gradeći priču oko nečeg što nam je površinski poznato (uredništvo informativnog programa, Bijela kuća) i povezujući je s životnim situacijama kroz koje svi prolazimo na svojim radnim mjestima. Sorkin, činjenicu da veliki broj gledatelja prati informativni program, iskorištava kako bi ih privukao i natjerao da počnu kritički razmišljati o onome što gledaju.

Jeff Daniels
Iako ćemo ga uvijek pamtiti po urnebesnoj ulozi u komediji “Glup i gluplji”, Daniels nije samo dobar komičar već je i odličan dramski glumac. Will McAvoy, voditelj News Nighta, je arogantan, egocentričan, ćudljiv i nepredvidljiv – da se ove zahtjevne interpretacije nije prihvatio Daniels, sve je moglo ostati na dosadnoj kombinaciji stereotipa. Ukratko, McAvoy nije samo neki “nabrijani” hvalisavac. On je kompleksna ličnost i njegove osobine polako upoznajemo kroz svaku epizodu.

Sam Waterston (i ostali sporedni glumci)
Bilo bi nepošteno strpati sve ostale glumce u jedan mali odlomak pa ćemo ovaj tjedan, upravo zbog smisla za humor i šarma koje je unio u lik Charliea Skinnera, izdvojiti Sama Waterstona. Kod Skinnera će vam se dopasti puno stvari - on je taj veliki šef koji daje sve od sebe kako bi osigurao nesmetano prikazivanje News Nighta. Čovjek je od integriteta, čvrsto stoji iza svojih uvjerenja i zna prepoznati talent kad ga vidi..unatoč tome što često zna “zaviriti u čašicu”.

29-06-2012 | Izvor: MTV

Dragi posjetitelju, ova web stranica koristi kolačiće sa svrhom pružanja web usluga i pogodnosti koje ne bi bilo moguće pružiti bez uporabe kolačića. Posjetom i korištenjem ove web stranice dajete svoj izričit i dobrovoljan pristanak za učitavanje kolačića na Vaš pretraživač.

Saznati više o kolačićima i promijeniti svoje postavke kolačića možete ovdje.Ne prikazuj ovu poruku ponovno.