close
Premijera
 
Redatelj:
Glume:
Audio:
Titlovi:
Opširnije Opširnije Opširnije Pogledaj na HBO GO-u
34240_-_254

Tko je Charles Dance (Tywin Lannister)?

''Neće proći mnogo vremena i ja ću biti mrtav. Ti, tvoj brat, sestra i sva njihova djeca.. svi ćemo biti mrtvi, svi ćemo trunuti u zemlji. Obiteljsko ime je ono što živi dalje. Ne slava i čast...već obitelj!'' (Tywin svom sinu Jaimeju)

Biografija: Rođen 10. listopada 1946. u Redditchu, Engleska

Charles Dance je britanski glumac, scenarist i redatelj. Prije nego što je postao glumac, pridruživši se 1970. Royal Shakespeare Companyju, bavio se grafičkim dizajnom. Prvu veću televizijsku ulogu dobiva 1984. u seriji "The Jewel in the Crown".

Dance je publici najpoznatiji po ulogama negativaca u filmovima "Zlatno dijete", gdje je glumio uz Eddieja Murphyja i "Posljednji akcijski junak" uz Arnolda Schwarzneggera.

Glumio je negativca i u 12. filmu o slavnom agentu 007, "Samo za tvoje oči", upoznavši tamo kolegu Juliana Glovera koji u "Igri prijestolja" tumači ulogu Velikog meštra Pycellea. Jedna od rijetkih uloga pozitivaca koje je Dance odglumio je uloga Dr. Clemensa u "Alienu 3", slavnog redatelja Davida Finchera.

Ovaj talentirani glumac ugodnog glasa, vjerojatno vam je poznat iz fantastičnog serijala "Igra prijestolja", gdje tumači ulogu Tywina Lannistera.

Tywin Lannister je makijavelistički lik - moćan, autoritativan i ambiciozan. Glava je obitelji Lannister i najbogatiji čovjek u svih Sedam kraljevstava. Iako mu je službeno pripala titula Kraljevog namjesnika, dok se bori protiv Robba Starka, tu je ulogu prepustio svom sinu Tyrionu. Otac je Cersei, Jaimeu i Tyrionu.

Trivia: "Izvršni producenti serijala su me prije snimanja jedne od scena pitali 'Charles, jesi li ti kojim slučajem vegetarijanac?' - kad sam odgovorio da nisam, u ruke su mi gurnuli mrtvu životinju i nož te doveli mesara koji me naučio kako se njime služiti."

Citat (o liku Tywina Lannistera): "Volim glumiti Tywina i ne smatram da je loš momak. On je jednostavno čovjek koji se drži svojih principa."

Charlesa Dancea, u ulozi Tywina Lannistera, gledajte u drugoj sezoni „Igre prijestolja“, svaki ponedjeljak u 20:05h na HBO-u. Vaša omiljena serija dostupna je također i putem usluge HBO OD.

04-06-2012

Dragi posjetitelju, ova web stranica koristi kolačiće sa svrhom pružanja web usluga i pogodnosti koje ne bi bilo moguće pružiti bez uporabe kolačića. Posjetom i korištenjem ove web stranice dajete svoj izričit i dobrovoljan pristanak za učitavanje kolačića na Vaš pretraživač.

Saznati više o kolačićima i promijeniti svoje postavke kolačića možete ovdje.Ne prikazuj ovu poruku ponovno.