close
Premijera
 
Redatelj:
Glume:
Audio:
Titlovi:
Opširnije Opširnije Opširnije Pogledaj na HBO GO-u
33507_-_254

Tko je Christopher ''Kit'' Harington (Jon Snow)?

Kit je kao dječak želio biti kamerman, ratni dopisnik i novinar, ali naposljetku je ipak završio kao glumac. Diplomirao je na ''Central School of Speech and Drama'', u Londonu. Trenutno ga možemo gledati u drugoj sezoni serijala iz originalne HBO produkcije - ''Igra prijestolja''.

Biografija: Rođen 26. prosinca 1986. u Worcesteru, Velika Britanija

Harington je javnosti "zapeo" za oko kao Albert u predstavi "War Horse", na West Endu u Londonu. Trenutno glumi lik Jona Snowa u napetom HBO-ovom serijalu "Igra prijestolja". Ta uloga mu je donijela nominacije za nagrade Saturn i Guild.

U serijalu "Igra prijestolja", Kit glumi Jona Snowa - nezakonitog osina Eddarda Starka, poglavara kuće Stark iz Winterfella. Iako je njegov nezakoniti sin, Ned ga odgaja zajedno sa svojom zakonitom djecom - Robbom, Sansom, Branom, Aryjom i Rickonom. Jon ima dobar odnos sa svojom braćom i sestrama, ali Nedova žena Catelyn ga nikad nije prihvatila.

Blizak je sa svojim stricom Benjenom koji je prisegnuo na vjernost Noćnoj straži - vojnom redu koji drži i čuva Zid, golemu utvrdu koja štiti sjevernu granicu Sedam kraljevina.

Jon ima osjećaj da im i sam pripada pa im se pridružuje, ali uskoro shvaća da Noćna straža nije ono što je zamišljao - umjesto slave i junaštva, dočekuje ga grupa kriminalaca i nezakonitih sinova koji su u redove Noćne straže poslani po kazni. Budući da je jedan od rijetkih koji je vičan oružju, Jon se ubrzo izdvaja iz gomile.

Trivia: Prilikom snimanja pilota "Igre prijestolja", Harington je nosio periku jer je njegova kosa bila prekratka. U kasnijim epizodama, kosa mu je dovoljno narasla pa mu perika više nije bila potrebna.

Citat: (o budućim potezima u karijeri ) “Biti ću jako sretan ako dobijem mogućnost u filmskoj industriji, ali u osnovi, ja sam kazališni glumac i obožavam to. Londonska kazališta su zbilja nešto posebno - recimo Royal Court, Soho i National. Kada bih dobio posao u nekom od njih, bio bih najsretniji čovjek na svijetu.

Kita Haringtona, u ulozi Jona Snowa, gledajte u drugoj sezoni izvrsnog dramskog serijala „Igra prijestolja“, svaki ponedjeljak u 20:05h na HBO-u. Vaša omiljena serija dostupna je također i putem usluge HBO OD.

14-05-2012

Dragi posjetitelju, ova web stranica koristi kolačiće sa svrhom pružanja web usluga i pogodnosti koje ne bi bilo moguće pružiti bez uporabe kolačića. Posjetom i korištenjem ove web stranice dajete svoj izričit i dobrovoljan pristanak za učitavanje kolačića na Vaš pretraživač.

Saznati više o kolačićima i promijeniti svoje postavke kolačića možete ovdje.Ne prikazuj ovu poruku ponovno.