close
Premijera
 
Redatelj:
Glume:
Audio:
Titlovi:
Opširnije Opširnije Opširnije Pogledaj na HBO GO-u
34165_-_254

Tko je Gethin Anthony (Renly Baratheon)?

''Svi znamo tko je Stannis. Čovjek koji ne poznaje ljubav niti odanost. On nije Kralj. Ja sam.'' - Renly Baratheon

Gethin Anthony je britanski glumac, rođen 09. listopada 1983. Nedavno je glumio u serijama "Ten Days to War" i "Doctors", ali svima je poznat po ulozi Renlyja Baratheona u "Igri prijestolja".

Osnovnu školu pohađao je u gradu Kingston upon Thames, a kasnije je u istoj školi honorarno predavao glumu.

Dobio je stipendiju i na nekoliko mjeseci otišao na "British American Drama Academy" u London, gdje je sudjelovao u radionicama koje su vodile legende britanskog glumišta poput Fione Shaw, Alana Rickmana i Briana Coxa. Dok je studirao englesku književnost na sveučilištu Oxford, bio predsjednik njihove dramske sekcije, a kasnije je krenuo i na tečaj glume na Akademiju za glazbene i dramske umjetnosti u Londonu.

Gethin Anthony je kazališni i televizijski glumac. Neke od poznatih kazališnih predstava u kojim je glumio su "Macbeth", "The Comedy of Errors" i "Popcorn".

U televizijskom filmu "Pinochet's Last Stand" tumačio je ulogu Williama Strawa, a u TV seriji "Holby City" ulogu Drewa Kramera, ali niti jedna uloga nije ga tako proslavila kao uloga Renlyja Baratheona u HBO-ovoj seriji "Igra prijestolja".

Renly je sin Steffona Baratheona koji je bio glava kuće Baratheon i gospodar Olujnih kraljeva. Olujni krajevi čine jednu od regija Sedam kraljevstava, a kuća Baratheon je najmlađa od velikih kuća. Renly ima dva starija brata, Roberta i Stannisa, a otac im je umro kada su bili dječaci. Titulu lorda, kao najstariji, nasljeđuje njegov brat Robert. Renly mu pomaže u pravnim poslovima.

Renly je četvrti u redu za nasljeđivanje Željeznog prijestolja - iza starijeg brata Stannisa te nećaka Joffreya i Tomena. Zbog svoje je ugodne naravi omiljen na dvoru.

Trivia: Gethin se bavi glazbom - pjeva kao tenor. Jedno vrijeme se posvetio izučavanju afričkih plesova.

Citat: (o setu Igre prijestolja) "To je zbilja čudesna stvar - pojaviš se na snimanju i sve je već tu. Gotovo da ne trebaš glumiti - samo dođeš i osjetiš svoju ulogu. Kreirali su taj čitavi novi svijet i prekrasne kostime koji te samo uvuku u njega."

Gethina Anthonyja, u ulozi Renlyja Baratheona, gledajte u drugoj sezoni „Igre prijestolja“, svaki ponedjeljak u 20:05h na HBO-u. Vaša omiljena serija dostupna je također i putem usluge HBO OD.

31-05-2012

Dragi posjetitelju, ova web stranica koristi kolačiće sa svrhom pružanja web usluga i pogodnosti koje ne bi bilo moguće pružiti bez uporabe kolačića. Posjetom i korištenjem ove web stranice dajete svoj izričit i dobrovoljan pristanak za učitavanje kolačića na Vaš pretraživač.

Saznati više o kolačićima i promijeniti svoje postavke kolačića možete ovdje.Ne prikazuj ovu poruku ponovno.