close
Premijera
 
Redatelj:
Glume:
Audio:
Titlovi:
Opširnije Opširnije Opširnije Pogledaj na HBO GO-u
33077_-_254

Tko je Jack Gleeson (Joffrey Baratheon)?

Lik Joffreya Baratheona, koji je proslavio Gleesona, u kratkom je vremenu postao jedan od najomraženijih likova malih ekrana - dječak kojeg svi vole mrziti.

Jack Gleeson je devetnaestogodišnji irski kazališni i televizijski glumac. Ovaj talentirani Irac, ostvario je manje uloge u blockbusteru „Batman: Početak“ (2005.), hororu „Shrooms“ (2007.) i drami „Gdje duge sjaju“ (2009.). 2010. dobiva glavnu ulogu u drami „All Good Children“, redateljice Alicie Duffy, a Variety ga proglašava „velikim glumačkim otkićem“.

Studira filozofiju i teologiju na Trinity Collegeu u Dublinu gdje je dobio i stipendiju. Nakon što završi snimanje "Igre prijestolja", Gleeson je najavio kako će nastaviti s akademskom karijerom i povremeno se amaterski baviti glumom.

Gleeson je zvijezda HBO-ovog epskog serijala „Igra prijestolja“, utemeljenog na seriji fantastičnih romana Georgea R. R. Martina. Dio je originalne glumačke postave, a za ulogu Joffreya Baratheona odabran je još 2009. godine.

Joffrey Baratheon je najstariji sin i nasljednik kralja Roberta Baratheona i kraljice Cersei Lannister, a na Željezno prijestolje sjeda kao drugi kralj koji potječe iz kuće Baratheon. Njegov pravi otac je Jaime Lannister, kraljičin brat blizanac. Iako kralj Robert nikad nije sumnjao u svoje očinstvo, jasno je kako je razočaran svojim razmaženim nasljednikom. Joffrey žudi za očevim odobravanjem, pokušavajući mu se dokazati i taj odnos uvelike određuje njegovo ponašanje.

Još kao dijete bio je svojeglav i izrazito nestabilan. Kako ne razaznaje dobro od lošeg, a uz to ima eksplozivan temperament, često upada u probleme koje potom svaljuje na druge. Nakon krunidbe, njegova bezobzirnost, okrutnost i sklonost donošenju loših odluka dolaze do punog izražaja. Citat koji savršeno oslikavavladavinu Joffreyja Baratheona je:''Kralj čini što ga je volja!''

Citat: "Nije mi teško izdvojiti velike iznose za stvari koje me čine sretnim. Pretpostavljam kako je prilično naivno izjaviti ovako nešto, ali tako se osjećam."

Trivia: Velika želja mu je postati profesor filozofije.

Odličnog Jacka Gleesona pratite u drugoj sezoni uzbudljivog dramskog serijala „Igra prijestolja“, svaki ponedjeljak u 20:05h na HBO-u. Vaša omiljena serija dostupna je također i putem usluge HBO OD.

27-04-2012

Dragi posjetitelju, ova web stranica koristi kolačiće sa svrhom pružanja web usluga i pogodnosti koje ne bi bilo moguće pružiti bez uporabe kolačića. Posjetom i korištenjem ove web stranice dajete svoj izričit i dobrovoljan pristanak za učitavanje kolačića na Vaš pretraživač.

Saznati više o kolačićima i promijeniti svoje postavke kolačića možete ovdje.Ne prikazuj ovu poruku ponovno.