close
Premijera
 
Redatelj:
Glume:
Audio:
Titlovi:
Opširnije Opširnije Opširnije Pogledaj na HBO GO-u
33824_-_254

Tko je Lena Headey (Cersei Lannister)?

Sjećate li se filmova ''300'', ''The Brothers Grimm'' i ''The Jungle Book''? Glavne uloge u njima glumila je upravo Lena Headey.

Lijepa britanska glumica rođena je 1973. na Bermudi gdje je provela najranije djetinjstvo. Školovala se u Yorkshireu i Londonu i već se kao tinejdžerica zainteresirala za glumu. Upravo zahvaljujući školskoj predstavi, sedamnaestogodišnju Lenu zamijetio je filmski agent, tako da se već 1992. našla na velikom platnu i to rame uz rame sa slavnim Jeremyjem Ironsom u filmu ''Waterland''. Unatoč tome što joj je još u 15. godini dijagnosticirana klinička depresija, Lena se uspijeva izboriti s njom bez lijekova i izuzetno uspješno gradi svoju karijeru, što se vidi i po filmskim projektima na kojima je dosada radila.

Tijekom svoje petnaestogodišnje karijere, Lena Headey je svoj glumački talent pokazala u brojnim filmovima i tv serijama - glumila je u avanturističkom hororu "The Cave" (2005), u tv seriji "Terminator: The Sarah Connor Chronicles" (2008-2009), u romantičnoj komediji "Imagine Me & You" (2005.) i epskom spektaklu "300" (2006).

Zahvaljujući karijeri, obišla je gotovo čitav svijet - u Indiji je snimala "The Jungle Book", u Rusiji "Onegin", "The Contractor" je snimana u Bugarskoj, "300" u Kanadi, a naše krajeve posjetila je prošle godine kada je u Dubrovniku snimala drugu sezonu "Igre prijestolja", izvrsnog serijala iz originalne HBO produkcije, u kojoj je gledamo u ulozi Cersei Lannister.

Cersei Lannisterr, kći Lorda Tywina, odlikuje se izuzetnom ljepotom. Udajom za kralja Roberta Baratheona, postala je kraljica Sedam kraljevstava, međutim muža nikad nije voljela niti poštovala. Veoma je brižna i zaštitnički nastrojena majka, ali je izuzetno manipulativna, sebična i pohlepna. Slične osobine prenijela je i na svoje najstarije dijete, princa Joffreyja Baratheona, nasljednika Željeznog prijestolja. Otac njezine djece je njen brat blizanac, Jaime Lannister, s kojim Cersei održava tajnu incestuoznu vezu.

I tijekom prve i tijekom druge sezone "Igre prijestolja", u gotovo svakoj epizodi, zlobni karakter prelijepe Cersei izlazi na vidjelo. Malo čemu dopušta da stane na put njenim zamislima i ne preže ni od čega kako bi ostvarila svoj cilj. Čak i njezin mlađi brat, mudri patuljak Tyrion Lannister, zazire od svoje sestre i stalno je oprezu, kako bi od nje zaštitio sebe i ljude do kojih mu je stalo.

Trivia: Lena Headey je vegatarijanka koja se godinama izuzetno posvećeno bavi jogom, ali također već godinama trenira i boks.

Citat: "Pucanje iz pištolja nije nešto čime bih se bavila u slobodno vrijeme. Ne mogu razumjeti Amerikance koji tako olako kupuju pištolje i koriste ih za zabavu i hobi."

Prekrasnu i talentiranu Lenu Headey, u ulozi Cersei Lannister, gledajte u drugoj sezoni odličnog dramskog serijala "Igra prijestolja", svakog ponedjeljka u 20:05h na HBO-u. Vaša omiljena serija dostupna je također i putem usluga HBO OD.

21-05-2012

Dragi posjetitelju, ova web stranica koristi kolačiće sa svrhom pružanja web usluga i pogodnosti koje ne bi bilo moguće pružiti bez uporabe kolačića. Posjetom i korištenjem ove web stranice dajete svoj izričit i dobrovoljan pristanak za učitavanje kolačića na Vaš pretraživač.

Saznati više o kolačićima i promijeniti svoje postavke kolačića možete ovdje.Ne prikazuj ovu poruku ponovno.