close
Premijera
 
Redatelj:
Glume:
Audio:
Titlovi:
Opširnije Opširnije Opširnije Pogledaj na HBO GO-u
33953_-_254

Tko je Michelle Fairley (Catelyn Stark)?

O "Igri prijestolja", Michelle Fairley rekla je sljedeće: ''To je nevjerojatna priča o moći, osveti, požudi i pohlepi, u kojoj svatko može pronaći nešto za sebe. Iako je smještena u svijet fantazije, ''Igra prijestolja'' je punokrvna dramska serija koja je osvojila srca publike širom svijeta.

Michelle Fairley je glumica iz Sjeverne Irske. Rođena je 1964. u Coleraineu, County Londonderry. Pojavila se u brojnim britanskim tv serijama, uključujući "The Bill", "Holby City" i "Heartbeat".

Neka od njezinih zapaženijih filmskim ostvarenja su "Cup Cake", "Chat Room", "Harry Potter and the Deathly Hallows", "'The Duel", "The Others", "Hideous Kinky", "A Soldier's Daughter Never Dies" i "Hidden Agenda".

2010. dobiva ulogu Catelyn Stark u HBO-ovom dramskom serijalu "Igra prijestolja", zamijenivši kolegicu Jennifer Ehle, koja je glumila u pilot epizodi.

Kuća Stark jedna je od najutjecajnih plemićkih kuća Westerossa, čije sjeverne krajeve nastanjuju tisućama godina. Catelyn Stark potječe iz kuće Tully, a udala se za Eddarda Starka, gospodara Oštrozimlja s kojim ima petero djece - Robba, Sansu, Aryu, Brana i Rickona, a s njima živi i Eddardov nezakoniti sin, Jon Snow.O svojoj ulozi u seriji "Igra prijestolja" Michelle je rekla: "Svi ženski likovi u seriji su jaki. One moraju biti jake zbog mjesta i vremena u kojem žive. Catelyn je vrlo časna osoba. Uvijek mi je izazov igrati prizor gdje je moćna i neustrašiva, ali još je zanimljivije glumiti je kada je slaba jer tada nam otkrije mnogo toga o sebi. Činjenica je da ne može kontrolirati svoju mržnju prema Jonu Snowu. U njemu vidi slabost čovjeka kojeg voli. Sigurna je da ona takvo nešto nikad ne bi mogla napraviti voljenoj osobi. Ima visoka moralna načela, a udana je za muškarca koji je to izdao. To su teški osjećaji."

Trivia: Michelle Fairley je oduševila svojom glumom u Othellu te bila nominirana za nagradu Olivier.

Citat: "U životu sam radila mnogo poslova - bila sam konobarica, vrtlarka...najgori posao je svakako bio u onaj u tvornici papirnatih maramica - po čitav dan sam ih slagala i pakirala u kutije. Bilo je to nevjerojatno dosadno."

Michelle Fairley gledajte u ulozi Catelyn Stark gledajte na HBO-u svaki ponedjeljak u 20:05h u "Igri prijestolja". Seriju možete pratiti i putem usluge HBO OD.

24-05-2012

Dragi posjetitelju, ova web stranica koristi kolačiće sa svrhom pružanja web usluga i pogodnosti koje ne bi bilo moguće pružiti bez uporabe kolačića. Posjetom i korištenjem ove web stranice dajete svoj izričit i dobrovoljan pristanak za učitavanje kolačića na Vaš pretraživač.

Saznati više o kolačićima i promijeniti svoje postavke kolačića možete ovdje.Ne prikazuj ovu poruku ponovno.