close
Premijera
 
Redatelj:
Glume:
Audio:
Titlovi:
Opširnije Opširnije Opširnije Pogledaj na HBO GO-u
34292_-_254

Tko je Natalie Dormer (Margaery Tyrell)?

''U dramskoj školi često su mi govorili da previše razmišljam, tako da i dan danas moram suzbiti taj dio u sebi, jer to katkad može predstavljati prepreku..kada počne akcija, najbolje je isključiti mozak i prepustiti se instinktu.'' rekla je Natalie u vezi s glumom.

Biografija: Rođena je 11. veljače 1982., u Readingu, Engleska.

Pohađala je "Webber Douglas" akademiju u Londonu, među čijim su nekadašnjim polaznicima bili i Rupert Friend, Matthew Goode, Hugh Bonneville i Minnie Driver. Odrasla je u rodnom gradu, uz oca građevinara i majku domaćicu. Tijekom odrastanja brinula se o mlađoj sestri Samanthi i bratu Marku.

Natalie jer prije nego što se posvetila glumi imala prilično konvencionalan život. Zbog odlaska u showbiznis, često se šali na svoj račun, nazivajući se "crnom ovcom obitelji".

"Moji kod kuće su s razlogom bili zabrinuti, jer su glumci poput putujućih trubadura, zar ne? Naravno, dio glumčeve ličnosti napreduje upravo zahvaljujući toj nestalnosti. Da nije tako, ne bi radili taj posao..međutim, ima i mračnih trenutaka kada je sve o čemu razmišljate..vaša prtljaga na podu još jedne hotelske sobe."

Natalie se proslavila ulogom ranjive i senzualne Anne Boleyn u provokativnoj seriji BBC2 produkcije, "Tudori". Osim s Jonathanom Rhysom Meyersom, kolegom iz Tudora, lijepa britanka glumila je i s mnogim drugim slavnim holivudskim imenima, među kojima treba spomenuti - Demi Moore, Michaela Cainea, Heatha Ledgera, Jeremyja Ironsa i Ewana McGregora.

Njezina uloga u "Casanovi" (2005), u kojem je glumila sa pokojnim Heathom Ledgerom, u početku je trebala biti mnogo manja. Međutim, Natalie je toliko impresionirala redatelja Lassea Hallströma, koji je njezinu ulogu odlučio proširiti i ubaciti humoristične dijelove jer je shvatio da se odlično snalazi i s komedijom.

Upravo zahvaljujuću ulozi u "Casanovi", Natalie je potpisala ugovor s filmskim studijem "Disney/Touchstone" u kojem se obvezuje za njih snimiti 3 filma.

Gledateljima je ostala u sjećanju ulogom kraljice Anne Boleyn u seriji "Tudori", a nove fanove stekla je zahvaljujući ulozi Margaery Tyrell u seriji iz originalne HBO produkcije "Igra prijestolja".

Margaery je jedina kći Lady Alerie Tyrell i Lorda Macea Tyrella. Kuća Tyrell jedna je od velikih kuća Westerosa. Vladaju Ravni, velikom, plodnom i jako naseljenom regijom na jugozapadu Westerosa. Margaery je vlo lijepa i pametna djevojka koja je odrastala u privilegiranom okruženju zamka Visovrt. Vrlo je bliska sa svojim bratom Lorasom Tyrellom, poznatog pod imenom Vitez cvijeća.

Trivia: Uživa u mačevanju i članica je "London Fencing Academy". Voli pjevati i odlično govori francuski jezik.

Citat: "Obožavam poker! Puno momaka u mom društvu su matematičari koji igraju koristeći teoriju vjerojatnosti, dok se ja većinom oslanjam na instinkt. Nedavno sam otkrila da su poker i kartaške igre, generacijama omiljeni u mojoj obitelji. Može se reći da mi je to u genima."

Natalie Dormer, u ulozi Margaery Tyrell, gledajte u drugoj sezoni „Igre prijestolja“, svaki ponedjeljak u 20:05h na HBO-u. Vaša omiljena serija dostupna je također i putem usluge HBO OD.

05-06-2012

Dragi posjetitelju, ova web stranica koristi kolačiće sa svrhom pružanja web usluga i pogodnosti koje ne bi bilo moguće pružiti bez uporabe kolačića. Posjetom i korištenjem ove web stranice dajete svoj izričit i dobrovoljan pristanak za učitavanje kolačića na Vaš pretraživač.

Saznati više o kolačićima i promijeniti svoje postavke kolačića možete ovdje.Ne prikazuj ovu poruku ponovno.