close
Premijera
 
Redatelj:
Glume:
Audio:
Titlovi:
Opširnije Opširnije Opširnije Pogledaj na HBO GO-u
33769_-_254

Tko je Nikolaj Coster - Waldau (Ser Jaime Lannister)?

Nikolaj Coster - Waldau u seriji ''Igra prijestolja'' glumi arogantnog i egoističnog Jaimea Lannistera koji je u ljubavnoj vezi sa svojom sestrom blizankom. U stvarnom životu, ovaj zanosni glumac izbjegava sva mjesta koja pršte od egoizma.

Nikolaj Coster - Waldau je danski glumac, rođen 27. srpnja 1970. Glumu je završio 1993. na Statens Teaterskole u Kopenhagenu. Debitirao je ulogom Learta u Shakespearovoj predstavi ''Hamlet'', a filmski proboj ostvario je u danskom filmskom hitu iz 1994. ''Nattevagten'' (Noćna straža).

Nakon nekolicine zapaženih uloga u europskoj filmskoj i televizijskoj industriji, započeo je karijeru u SAD i to ulogom u ratnoj drami Ridleyja Scotta, ''Pad crnog jastreba'', nagrađenoj s nekoliko Oscara.

Šarm i veliki raspon glumačkog talenta, donijeli su Nikolaju uloge u filmu ''Enigma'' Michaela Apteda, u epskom spektaklu ''Nebesko kraljevstvo'' (2005) te u trileru "Zaštitni kod" (2006) gdje je glumio uz Harrisona Forda i Paula Bettanyja. Televizijskim gledateljima poznat je i kao John Amsterdam, besmrtni njujorški detektiv, koji će postati smrtan tek kada pronađe pravu ljubav, u tv seriji ''New Amsterdam''.

Nikolaj Coster - Waldau živi u Danskoj, sa suprugom Nukakom Motzfeldt, glumicom i nekadašnjom miss Grenlanda i s njihove dvije kćeri, Safinom in Philippom.

BuddyTV prošle ga je godine rangirao na 85. mjesto najseksipilnijih muškaraca malih ekrana.

Trenutno glumi Jaimea Lannistera u HBO-ovoj seriji ''Igra prijestolja'', snimljenoj prema bestselerima Georgea R. R. Martina.

Jaime je Cersein brat blizanac , sin Tywina i Joanne. Jedan je od najpoznatijih vitezova Westerosa i bio je veoma mlad kada se pridružio Kraljevoj gardi. Sa sestrom, s kojom održava tajnu incestuoznu ljubavnu vezu, dijeli mnogo toga zajedničkog - oboje su arogantni, nemoralni i lijepi.

Nadimak ''Kraljosjek'' dobio je nakon što je ubio Ludog kralja Aerysa II. Targaryena, uprkos tome što mu se zakleo na vjernost. Zbog toga ga prati reputacija zlog i nepoštenog čovjeka.

Trivia: Poznati danski slikar Thomas Kluge jedan je od najboljih Nikolajevih prijatelja.

Citat: (o kompleksnom i bezobzirnom Jaimeu Lannisteru) "Što je loše u vezi Jaimea? Kao glumac nisam mogao zamisliti bolju ulogu. Kada sam prvi put kročio na snimanje, osjećao sam se jednostavno savršeno.''

Nikolaja Costera - Waldaua, u ulozi Jaimea Lannistera, gledajte u drugoj sezoni odličnog dramskog serijala "Igra prijestolja", svakog ponedjeljka u 20:05h na HBO-u. Vaša omiljena serija dostupna je također i putem usluge HBO OD.

18-05-2012

Dragi posjetitelju, ova web stranica koristi kolačiće sa svrhom pružanja web usluga i pogodnosti koje ne bi bilo moguće pružiti bez uporabe kolačića. Posjetom i korištenjem ove web stranice dajete svoj izričit i dobrovoljan pristanak za učitavanje kolačića na Vaš pretraživač.

Saznati više o kolačićima i promijeniti svoje postavke kolačića možete ovdje.Ne prikazuj ovu poruku ponovno.