close
Premijera
 
Redatelj:
Glume:
Audio:
Titlovi:
Opširnije Opširnije Opširnije Pogledaj na HBO GO-u
33697_-_254

Tko je Richard Madden (Robb Stark)?

Richard Madden je dvadesetpetogodišnji škotski glumac kojeg je proslavila uloga Robba Starka u HBO-ovom serijalu ''Igra prijestolja''. Richard nema previše dodirnih točaka s likom Robba Starka - ne odijeva se u krzno i kožu, ne nosi oklop i rado zbija šale, ...ali tko ima vremena za smijeh kada DOLAZI RAT.

Iako ga je uloga u "Igri prijestolja" učinila poznatim, ljudi ga obično ne prepoznaju i ne zaustavljaju na ulici. Jednom prilikom je rekao: "Krzno, koža i oklop jednostavno vas čine većim. Osim toga, moja kosa je u seriji tamnija i puno dulja. Sviđa mi se što je to tako. Bilo bi strašno čudno kad ne bih mogao opušteno izaći na piće s prijateljima."

Kada je imao 11 godina, pridružio se kazališnom programu za mlade u Paisley Arts Centru, ne bi li tako prebrodio svoju sramežljivost. Ubrzo potom dobiva uloge u filmskoj adaptaciji romana Iaina Banksa, "Complicity" i u dječjoj humorističnoj seriji "Barmy Aunt Boomerang".

2007. je diplomirao na Kraljevskoj škotskoj akademiji za glazbu i kazalište. Na posljednjoj godini studija dobiva ulogu Romea u Shakespeareovoj klasičnoj ljubavnoj drami, "Romeo i Julija", u produkciji londonskog Kazališta Globe.

Od 2011. glumi Robba Starka u HBO-ovoj seriji "Igra prijestolja", utemeljenoj na fantastičnom serijalu „Pjesma leda i vatre“ autora Georgea R. R. Martina, koju su kritičari proglasili "srednjovjekovnim Sopranosima".

Robb Stark je najstariji sin lorda Eddarda Starka i lady Catelyn Tully i nasljednik Oštrozimlja. Nakon što mu oca optuže za izdaju, Robb okuplja svoje snage i maršira prema jugu kako bi ga oslobodio. Nakon smaknuća njegovog oca, Eddarda Starka, pristaše ga proglašavaju Kraljem sjevera. Jedan je od pretendenata na Željezno prijestolje.

Izgledom naginje na majčinu stranu - čvrste je građe, plavih očiju i guste smeđe kose. Robb je pravi očev sin i s njim dijeli osjećaj za čast i pravdu. U bitkama ga uvijek prati njegov strahovuk Sivi vjetar.

Trivia: Richard je na Škotskim modnim nagradama prije tri godine proglašen muškarcem s najviše stila. Glumac je bio siguran kako neće pobijediti jer su mu konkurenti bile zvijezde poput Gerarda Butlera i Alana Cumminga pa je na ceremoniju dodjele nagrada poslao svoje roditelje. Unatoč osvojenoj nagradi, Richard smatra kako je njegov modni stil, u najmanju ruku, kaotičan.

Citat (vezan uz kostime u "Igri prijestolja"): "Kad sam prvi put probao kostime, bio sam oduševljen! Međutim, onda krenete sa snimanjem koje traje danima. Mokri ste i do koljena u blatu ili snijegu, a pritom na sebi imate sedam slojeva kože i oklopa..jašete na konju, 4 je sata ujutro, boli vas vrat, a kostimi su još uvijek mokri i smrdljivi od jučerašnjeg snimanja. Tada shvatite da kostimi i nisu baš tako super kao što ste mislili na početku i jednostavno poželite uskočititi u majicu kratkih rukava."

Richarda Maddena, u ulozi Robba Starka, gledajte u drugoj sezoni hvaljenog dramskog serijala „Igra prijestolja“, svaki ponedjeljak u 20:05h na HBO-u. Vaša omiljena serija dostupna je također i putem usluge HBO OD.

16-05-2012

Dragi posjetitelju, ova web stranica koristi kolačiće sa svrhom pružanja web usluga i pogodnosti koje ne bi bilo moguće pružiti bez uporabe kolačića. Posjetom i korištenjem ove web stranice dajete svoj izričit i dobrovoljan pristanak za učitavanje kolačića na Vaš pretraživač.

Saznati više o kolačićima i promijeniti svoje postavke kolačića možete ovdje.Ne prikazuj ovu poruku ponovno.